Några praktiska prylar till livet i husvagn

Det finns några prylar som jag tycker är särskilt bra att ha när man lever sitt liv i husvagn (även om det bara är en helg då och då).

Dessa prylar är sådana att man skulle kunna klara sig utan dem men när man ändå har dem så är de sådana att man tänker: "de här skulle jag inte klara mig utan!"

En sådan grej är t exdenna diskborste. Det är skumgummi på foten och så fyller man på diskmedel i handtaget som då pytsas ut genom skumgummiborsten lite i taget tillsammans med vattnet när man diskar.

2 i 1. Jättefiffigt!Det här är en annan bra sak: band som hänger tätt tillsammans för ingången till husvagnen och förhindrar att flugorna gör intrång  under dagen när dörren är öppen och  sedan förstör nattsömnen med sitt surrande.En sådan här måste man bara ha i sin husvagn. Det är en bordsfläkt som surrar lågt och blåser friska vindar. Den vrider sig fram och tillbaka om man vill. Annars kan man låsa den i ett läge. Man kan också vinkla den uppåt eller nedåt.

Jätteskönt varma dagar och när luften står stilla inne i husvagnen och solen ligger på och man inte kan ha fönstret öppet för risken att katten smiter ut där.Nästa "måstebaraha" grej är denna pannlampa. Den är nödvändig att ha när mörkret har lagt sig och mannen vill sova. För att inte störa honom när man vill läsa sin Roslund & Hellström, just nu: Edward Finnigans upprättelse, sätter man på sig denna lampa och kan fokusera ljuset till boken. Very good och alla är nöjda. Jaha, så har vi nästa grej: en vattenkokare.

Vem klarar sig utan en sådan? Nej, just det. Ni ser; så är det med dessa prylar, man klarar sig inte utan fastän man tror det när man inte har dem.

Används till att koka vatten till att diska i, till neskaffet, till ditt gröna thé,  till att koka ägg i (!), ja, alltid när du behöver varmt/hett vatten. Snabbt går det och varmt blir det. Denna rymmer 1,5 liter så den är ju rejäl också.Så när hungern sätter in och man har några köttbitar, korvar, grönsaker, pilgrimsmusslor, laxbitar or whatever liggande, sätter man fyr på grillen och genast får allt tillagat dendär extra lilla touchen av grillat, sommarsmak, mys som krydda.

Dessutom är just denna modell en verkligt trevlig variant. Lätt som en plätt. En hink på ett bord. Fyll med kol, tändvätska på, låt dra och tänd på. Låt det bli nästan som aska, då är glöden som bäst och lägg på det du har. Gott och mättande.Sist men inte minst: en dator med mobilt bredband. Vad skulle vi göra utan den? Inte blev det något bloggande, inget surfande, inget googlande och ingen mejlande. Ja, praktisk när man ändå har den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0