Livet i husvagn.nu


Ja, just nu befinner vi oss på Öland. Denna vackra vindarnas och vattnets ö. Det har regnat lite så det passar bra att skriva lite i bloggen.

Jaha, jag trodde att jag skulle lägga in en bild här i texten.


Här står husvagnen uppställd i Vadstena. En äldre dam vid namn Alice Solifer. Nja från 1986


Jaha, sådär. Här är the husvagn uppställd i Vadstena förra helgen. Det var en provutflykt vi gjorde.


och såhär mysigt har Smilla det, katten.Så här mysigt har Smilla det i husvagnen. Hon gillar det livet, hon också.

Det är inte alldeles enkelt att hitta den bästa platsen på en camping i alla fall. Oftast ligger det husvagnar med förtält och blommor och allt parkerade liksom. Sådana som bokar platsen för en hel säsong. Sen´ använder man den som sitt sommarställe..... Ja, funkar. Men det gör att vi som kommer bara en gång och sedan drar vidare inte får de bästa platserna. Men jag klagar inte. Denhär utsikten är väl inte helt fel. Från husvagnsdörren.Det är vid Vätterns strand utanför Vadstena. Det var så vackert där. Och varmt. Ickedestomindre gjorde vi en 8 km vandring runt Tycklinge och in till Vadstena för att se på Örtagården, staden, klosterkyrkan, klosterområdet och äta räkmacka. Smakade bra. Sedan vandrade vi tillbaka igen. Långsamt och bekymmerslöst - pilgrimstakt.

Förresten ligger ju Pilgrimscentrum i Vadstena. Där finns härbärge och vänliga människor. Besök det nästa gång ni kommer dit.

Bilder från solnedgången vid  Vätterns strand.
Husvagnen är en Solifer och är från 1986. Lite äldre sådär men helt ok som en första-prova-på-vagn.Det spelar ju ingen roll hur långt den har gått, eftersom den bara snällt rullar med efter vår bil. Den slits ju inte. Och invändigt tycker vi att den är jätte-jätte fin. Ljust trä. Och vi har dubbelsängen iordningsställd och färdig att natta i hela tiden. Det är jättemysigt. Just nu regnar det och det knattrar härligt på taket. Förr har vi alltid tältat men detta är verkligen ett lyft för gamla tältare.

Kylskåp, alltid fräscht smör, allting är redan packat och på plats. Inget blir blött!! Bara fördelar.

Åsså el till dator och Tv och allt man vill. Bordsfläkt och vattenkokare. Ja det är härligt enkelt pilgrimsliv... eller..... nåväl, lite bekvämt vill man ju ha det.På kuddarna har vi rosor. Lakanen är vita och pläden är gräddvit.
 
Just nu, lördag, öser regnet ner. Man har ju sagt från SMHI att temperaturen ska gå ner minst tio grader. Jag tror att det är det som pågår just nu. Åskan knallar då och då och det känns att det är lite svalare. Gör absolut ingenting. Det är rätt skönt med lagom svensk-sommartemperatur. Och blir det för kallt sätter vi på värmen i husvagnen!! Sic!


Utsikt från ett regnbestänkt husvagnsfönster

Här på Öland har vi fått en rätt hygglig plats också. Den ligger på östra sidan av Öland och naturligtvis på Södra Öland. Havet kan vi i alla fall se: mellan träden.Praktiska prylar är väldigt viktiga när man campar. Det vet alla som har provat på. En sådan praktisk detalj som vi är supernöjda med i vår husvagn det är .....dada..... trappan in.

Looki, looki:Den är praktisk: man kan sitta på den på morgonen när man precis har vaknat och inte vet vad man riktigt ska ta sig för. Man kan kliva på den, ett steg eller båda stegen på en gång. Dessutom är den snygg! Svenskt hantverk. Dessutom är den betsad för hand, varje liten bräda för sig, borttagen och ditsatt, av Dag, Rickards pappa, som drivit Dags husvagnar i Norrköping. Rickard sålde husvagnen till oss.

På sidan syns Smillas koppel och kroken till den. En spiralformad krok som skruvas fast i marken. Så kan hon inte smita iväg utan håller sig omkring oss och husvagnen.


Kommentarer
Postat av: Steffe

Jag förstår att du trivs med din husvagn. Själv är jag van tältcampare men en husvagn ger betydligt mer bekvämlighet.

Tack i övrig för en trevlig blogg.

2009-07-04 @ 18:56:40
Postat av: Henrik

Oj vad mysigt ni verkar ha det. Jag blir själv extremt sugen på en liten husvagn . Tack för en mycket fin blogg

2009-07-05 @ 00:18:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0