Design och layout

Ja,  nu har jag hittat tillbaka till den ursprungliga layouten. Den är lite bättre tycker jag.Här är min favoritbild på vår lilla husvagn. Den är tagen på Öland, Stenåsa, och det är så härligt när man får en plats i skuggan. Där ljuset silar genom träden hela dagen. Det är svalt inne men varmt och soligt ute. Åssa är inte förtältet uppe utan det är lika enkelt att ställa upp husvagnen som det ser ut. Man kommer bara dit och börja leva. Härligt.

Just nu regnar det här och husvagnen står på uppfarten och väntar på reparation. Det är revan i taket och den demolerade TV-antennen som ska åtgärdas.

Helgens planerad utfärd ställdes in. Det är inte så enkelt tänkte vi att åka ut med en liten katt som just blivit nersövd och kastrerad, kloklippt, öronundersökt, munsanerad och sydd. Så vi stannar hemma hos henne.Våran Smilla Rosenknopp!
Ny blogg

Jag har startat en ny blogg som handlar om rosorna och annat som växer i  vår trädgård

ROSENBLOGGEN

och finns på

http://www.rosenhonung.blogspot.com

Välkommen att följa med där också.Ajax - en husvagnsägares bästa vän

Nu är husvagnen städad och fin. Lakanen nytvättade, frotté, diskhanddukar fräscha, golv torkat och dynor vädrade. Härligt. Står bara där och väntar på nästa tur.Vi hoppas att det ska bli snart.Annars ägnas tiden åt arbete och trädgården. Här blommar en blomma som kallas Boll-X (kryss). Jag tror att den heter så därför att den blommar som en stor boll och att det är någon slags krysantemum. Jättefin i alla fall.I väntan på nästa tur

Tänk om det är så att det riktiga, sanna, verkliga livet är det när man är ute med husvagnen, inte arbetar och att man ägnar sig åt dagens bekymmer. D v s laga de olika måltiderna, diska, duscha, handla, planera, fundera, samtala med varandra, läsa lite och koppla av.

Och att allt annat är på låtsas! Som blommorna på ängen .....Man borde vara på semester

Ännu en arbetsdag. Jag försöker att intala mig att Arbetsdag = glädjedag och det går väl någotsånär. Men idag känns det som ett återfall i semestertillvaro. Jag vill ha mera semester!!

Husvagnen står på uppfarten igen vid huset och vi städar och fixar lite med den. Men det är allt. Vi är ju kvar hemma och arbetar.

De sista helgen på Öland besökte vi förutom Formgiveriet också krukmakaren i Resmo.Han har en speciell blå färg som han arbetar med. Himmelsblå.

Vi var också på sommarutställningen på Capellagårdens filial i Vickleby. Där ställer de som gått på de olika hantverkslinjerna under läsåret ut sina alster.

Sedan åt vi lunch i trädgården på Bo Pensionat.Och besökte Capellagården, förstås.För njutning och inspiration. Världens vackraste grönsakskorg? Pris 600:-Sista turen ner till campingen för att hämta husvagnen ........och ett dopp i det glittrande blå.

Sedan hemåt för arbete igen.

FormgiverietI en f d skola i Lilla Brunneby på sydöstra Öland ligger Formgiveriet.

Ett kreativt par bor och arbetar där. Han är krukmakare och hon är textilkonstnär och arbetar också i glas. Bostaden och arbetsplatsen är ett under av smakfullhet, färger och kreativitet.


Det är detaljerna som gör det hela.Afrikas blå lilja, agaphantus - har sin givna plats vid ingången.Man känner sig välkommen in.Egna golvklinkers ........ himmelsblå....... inspirerad av den hänförande utsikten genom ett  vackert fönster ....Trädgårdskonst   ....

Heidi Björk - textilkonstnär som också arbetar i glas - har gjort dessa "Tankesfärer - tankar av glas som får mig att lyfta. Med en budbärare under sig som bringar ett hemligt budskap."Krukmakaren PG Olssons alster vackert exponerade i de underbara f d skollokalerna.Det limegröna är ett härligt inslag bland de andra färgerna.Krukmakarens arbetsplats får man insyn i. Ligger alldeles nära utställningsrummen.

Härlig atmosfär och vackra saker. Fin trädgård och vänligt bemötande.

För kontakt-

Formgiveriet, PG Olsson/Heidi Björk, 3140 Stenåsa, 380 62  MÖRBYLÅNGA
Tel  0485-44187, 441 86

Formgiveriet.oland@telia.comSista äventyret för nuVi var i Kristianopel igen. På Gästgiveriet där kan man sitta i deras underbara trädgård och äta god och mättande mat. Ja, hela lilla platsen är värt ett besök. Bara namnet ..... Kristianopel....Sen var det inte långt till vårt favvoställe ....... över bron till Öland.Rena "Sunes sommar" (film) blev det när vi skulle parkera vid mataffären!Men vi fick vakna och äta frukost på Stenåsa camping på sydöstra Öland, i alla fall. Solen sken och det var den sista semesterdagen för nu.


Smilla på semesterVår katt Smilla har haft semester. D v s miljöombyte och kunnat gjort lite som hon velat. Mestadels har hon  haft sin sele på sig med ett långt koppel i så att hon har kunnat röra sig omkring husvagnen ganska fritt ändå. Det värsta med kopplet är att hon alltid fastnar över allt och snor in sig i det som går att sno in sig i - även om det bara är en grästuva. Men ibland har vi gjort promenader utmed stranden och det har hon tyckt om.Hon har ätit  torrfoder (sådär) och burkar med mousse (!) (gott) och annat vått foder i små påsar (whiskas) (om katten själv får välja) smak: anka med ärtor eller lamm med morötter, och små påsar med en vit ullig katt på som heter Pearl och är jättedyrt men gott tycker Smilla. Vatten går bra att dricka. Ja, maten har varit varierande (märken) men vi tror  att det är ungefär samma sak i allt. 

Såsigt ska det  vara i alla fall.Det busigaste hon har gjort på sin semester är att hoppa ut genom fönstret, som stod på glänt i husvagnen. Någon gång under natten har hon hoppat ut och varit iväg. Hur länge och hur långt vet hon bara själv - men hon vägrar att berätta vad det var som hände.

Vi hörde ett jamande på morgonen, men såg henne inte. Vi tittade i garderoben, på hyllor, i grytskåp, bakom handfatet men vi såg henne inte. Så lyssnade vi igen när han jamade och då visade det sig att hon satt nedanför fönstret som stod på glänt. Så vi öppnade dörren och då kom hon genast in.
Sedan har det inte varit någon mer utflykt.

Mycket har hon varit ute i buskarna och spanat.Eller legat i gräset och gjort det hon är bäst på - bara vara.Det äckligaste hon gjorde det var att fånga en liten, liten men äcklig näbbmus. Hon lekte med den och puttade fram den mot ingången men sedan ledsnade hon och vi kunde samla upp den i papper och kasta bort.

De smakar inget vidare så hon åt inte upp den.

Något att fundera på - rätta svaren och mer om utflykten på Själland

När vi var i Danmark häromdagen besökte vi alltså Louisiana i Humlebaek, Museum of Modern Art.

En av de vackrare byggnader med omgivande miljö jag vet. Fin samling och alltid härliga utställningar. En shop med varierande utbut, men framförallt är allt så fint och vackert där. Bara utsikten.

Adressen dit är

http://www.louisiana.dk/dk

  Den första är ute i parken och är gjord av Miro.   Den andra är gjord av Giacometti.  Målningen är gjord av Francis Bacon. Skulpturen heter  Eyes /Ögon
  Fotot föreställer Karen Blixen.

Läs om hennes person här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Karen_Blixen

Vi besökte Karen Blixen muséet i Rungsted. Det är hennes hem utmed Strandvejen som är ett museum.Ett gammalt fint hus, ganska ålderdomligt inrett förstås, spartanskt.Vackra dekorationer....Dock inte den vackra vita ros som är uppkallad efter henne.

En tehybrid som jag har hemma i trädgården och såg ut såhär när den blommade.

Det är lite mörk bild, men jag tror att det framgår att gardinerna har en lite speciell stukning där på golvet. Hrm, svårt med dammsugaren kanske.Utsikten från ö pl.

Utsikten på Louisiana fick vi njuta av under lunchen.


 Vi åt grodlår, gratinerade musslor, lax med pepparrotsgrädde, andlår och annat gott som fanns på buffén. Goda bröd och ostar.

Som avslutning kaffe och en morotskaka.Alldeles utsökt. Men som sagt utsikten och allt det vackra inom- och utomhus ger mättnadskänsla det också.Som Kottelampan i entrén....En himmelsblå småblommig clematis ......... ramar in The Big Thumb, 1968 av César (1921-1998), Frankrike, brons (Le Grand Pouce)Öppna spisen är vacker,....trädgårdsbelysningen........t o m kranarna är snygga.  (!)


För att inte tala om samlingarna och de aktuella utställningarna. Alltid något som intresserar.En exotisk miljö.

Vår rundresa på Själland fortsatte till Hornbaek, där det om möjligt var ännu trängre i gästhamnen än i Torekov och Båstad.

På stranden i Gilleleje, nordspetsen, fick vi samsas med nyckelpigorna.

Jag tror att vi lyckades göra rätt.


Something else matters

Det är mycket hav omkring Bjärehalvön. Men det finns faktiskt annat också än bara havet, husen och trädgårdarna, matställena, butikerna.Skogen ....

..... och dess invånare.Vackra träd....och Torekovs kyrkan som höjer sig över allt och syns på långt håll. Kyrkan heter Torekovs kyrka men församlingshemmet heter S:t Thora församlingshem. Så jag tror att församlingen heter S:t Thora. Det finns en S:t Thoras väg också. Så någon betydelse har detta helgon, säkert för kyrkans tillkomst också. Jag får återkomma om detta.Vackra vandringsvägar i lummiga skogspartier som alltid går mot det underbara, genomskinliga, alltid närvarande ljuset. Det är något magiskt med ljuset här. Jag tror att en del konstnärer är här och målar p g a  det fantastiska ljuset.

Här är i alla fall en som har målat lotshuset:

http://www.timpaints.blogspot.com/Små bäckar som porlar.....
Åsså stigar som förr eller senare i alla fall mynnar ut på stranden vid det vackra blå, våta...................Där människor köar för att få sitt morgondopp vid bryggan. Obs. den obligatoriska morgonrocken.Fortfarande sommar......

Kanske är det just dehär dagarna vi bäst kommer att bevara i vårt minne som härliga baddagar. När havet och himmel nästan går ihop och bara en seglande båt bryter mot horisonten. Nästan overkligt.Nästan ingen vind, bara solen, stenarna där vattnet sköljer lite sakta.Lite längre in mot hamnen är seglarskolan i full gång redan. Småtjejer och killar som seglar optimist-jollar.Några har tagit plats under solskyddet på stranden.Några har hittat ner i havet....... mest småbarnsfamiljer om man tittar noga.... Det finns en tid efter småbarnslivet som man får lära sig att uppskatta, men det vet inte dessa aktiva, morgonpigga, påhittiga och lekfulla föräldrar ännu.....Några ger sig ut i kajaken....... kanske för att ta sig till Väderön denna underbart soliga, varma, vindstilla, förtrollade sommarmorgon i början av augusti.....De infödda sommargästerna hasar fortfarande omkring i frottebadrockar och tofflor till och från det obligatoriska morgondoppet vid morgondoppsbryggan nära hamnen.Därifrån ser man det underbara lilla vindpinade lotshuset. (det har vi haft med förut. Men det är en favorit och ett varumärke för Torekov, kom ihåg det.)

Där nere i hamnen kan man ta turbåtarna till Hallands Väderö. De går varje hel timme och varje 20-över hem. Idag är vi många som vill följa med.

Det skummar så härligt i havet och vi börjar skymta Väderön därframme.Med sina härliga sandständer som ligger som laguner i vikarna.Varm, vit, finkornig sand att lägga handduken på.Eller klippor, om man föredrar att bada från dem.Det är röd granit med gul mossa på. Riktigt vackert ihop.Kajaken hade letat sig ut hit.Vegetationen på ön är en typisk skärgårdsvegetation, med t ex många figurliknande enar,  av släktet Juniperus.
Sen´ var  vi väldigt många som ville åka med hem igen.

På bryggan letade några barn obekymrat efter krabbor.Man använder klädnypor på linor, håvar och bete, typ korv. Och krabborna låter sig fångas. De är ganska små så jag har sett barn som släpper i dem igen efter dagens fångarlek.Ja, många var vi och gick ombord nästan två och två som på Noas tid eller en annan biblisk liknelse: som rena Exodus!Solen glittrande i vattnet och det skummade så friskt när vi lämnade Hallans Väderös brygga i Sandhamn denna augustionsdag.Klicka här får ni vara med på båten och höra och se hur det skummar.

Tillbaka i Torekov, där folkvimlet pågår. Tillbaka till First Camp där kvällsolen just går ner över oss och de färska räkorna och de färska, nykokta, goda, dillsmakande, swedish kräftor.

Något att fundera påVi var ju på utlandsresa till Danmark.

Fråga nr 1:  Vad var det för plats vi besökte?

Fråga nr 2: Vad heter konstnärerna till dessa skulpturer resp. målning?

A


B


C


3 Vad kallas denna skulptur av Louise Bourgeois?4 Vem förställer bilden?Som om sig själv sa "I am a story teller" - "Jag är en berättare".

Svaren kommer senare.

Till ett annat landMan åker utmed Strandvejen och ser små pittoreska små hus med underbara trädgårdar. Och stora moderna funkisvillor med stora glasfönster och stora härliga grosshandlarvillor med glasverandor och spröjsade fönster, ja, alla de sorter finns.Man måste åka färja dit...........

Ja, såklart, det var inte svårt att gissa att vi styrde kosan till Danmark denna dag. Förresten sa, jag ju det. Men ni ska få gissa mera så småningom.

I alla fall är det så inspirerande att komma till detta land. Så när men ändå så olikt, så kontinentalt liksom.Bara så läckert!Olivträd i terracottakrukor....Clematis....Rosenknoppar och den utslagna ljuvligt ljust rosa rosen New Dawn.
Caféer med rosentema och utsikt över Öresund och Sverige långt där borta.Goda bakverk...God mat ....
Båtar och vackra vyer.Och utsikt över Sverige. Här ser man Ven som ligger mitt emot Landskrona på svenska sidan och mittemot Humlebaeck på den danska sidan.

I farten igen

Tennisbanorna förstås. De var tomma och regnvåta. Läktarna gapade tomma. Näten hängde lite slappt och ja, det var ingen folkfest precis. Jag anar att det de kallar Båstadsveckorna, Tennisveckor eller vad det nu är, inte är nu i alla fall. Och det var mer folk och kö på Apoteket än på Systembolaget. Vad det säger vill jag inte ha någon teori om, vi noterade det bara. 

 

Öde och tomt..Men i gästhamnen var det fullt. Båt efter båt efter båt. Den ena större och vitare än den andra. Det är jättekul att gå och spana på båtarna och barn som fiskar krabbor och vuxna som grillar på bryggan och andra som bara sitter i sina sittbrunnar med en öl eller glas vin eller så.

Några putsar på sina ögonstenar så att de är snygga och inte stöter i grannen, fixar med fendrar och då där. Så några till som vi som går och spanar och så vi då som tänker att det är skönt med husvagnen som står still, från vilken man kan åka en tur och speciellt när det regnar.I hamnen i Torekov ser det likadant ut. Där finns också en pir där man kan fiska.

Att fiska är avkopplande och skönt. Rent av meditativt. Det monotona vevandet på rullen gör att man kommer till ro och tankarna skingras. Det man är inriktad på är förstås om det fastnar något och i så fall vad och hur ska vi tillreda det.

Nej, kanske inte så men i alla fall på om det fastnar något.


Det monononononononononotona vevevevevevevandet.........Det är skönt att man kan stå på land och fiska.Men några tappra yrkesfiskare ger sig ut i vilket väder som helst, bara för att vi ska kunna få köpa färsk gös, räkor, krabbor, musslor,  ja, allt det som vi inte själva drar upp ur det djupa havet.Själva hittade vi ett härligt recept på Fiskgryta med musslor, som vi lagade.

Vi letade på http://www.arla.se och fann detta:

En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet. (4 pers)

1 kg blåmusslor                                                            2 dl torrt vitt  vin
400 g vit fiskfilé, t ex gös, abborre, gädda                1 msk konc skaldjursfond
1 knippa salladslök                                                      1 liten knippa timjan
2 vitlöksklyftor                                                                 1 krm svartpeppar
1 msk smör                                                                    2 dl vispgrädde

1. Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet. Skär fisk och salladslök i bitar.
2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar. Lägg ner musslorna och koka under lock c:a 5 minuter tills de öppnar sig.
3. Tag upp musslorna och släng dem som inte har öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar
4. Sjud fisken i kokspadet under lock 3-4 minuter, tillsätt salladslöken mot slutet. Lägg upp fisk och lök på tallrikarna.
5. Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några minuter.
6. Häll såsen över fisken och musslorna. Strö över timjan. Servera med bröd.

Den blev jättegod.Minst lika god som den vi åt i Barsebäck. Kanske t o m godare.Vi hade ingen stor kastrull så vi tog stekpannan och en bit folie som lock. Och det gick alldeles utmärkt. Vitlöken skulle ju fräsas först och denna stekpanna var tillräckligt stor så att all vätska fick plats.

Färsk timjan hade vi förstås, smör och musslorna ligger och väntar där bredvid.Ja, sen´dukade vi i förtältet och så var det dags att äta. (igen)Dessert: hallonglass med turkisk peppar och lakritsflingor. Det är något för ett lakritstroll, det.


Blogg-stopp

Eftersom det åskade igår så att internet här på campingplatsen slogs ut, blir det inget inlägg just nu.

Telia är på väg för att reparera. Och vårt egna mobila är så långsamt att det nästan inte går att lägga in foton. Och det vill vi ju göra. På både tennisbanor och vår goda fisksoppa igår kväll.

Återkommer efter dagens utflykt till Danmark.

Tips på samtalsämne

När vi tittar ut idag ser vi mest regn. Det har öst ner inatt och också åskat. Det blippar så härligt på husvagnstaket och luften känns frisk. Det är inte särskilt kallt i alla fall.

Väderlekskartan gjorde oss uppmärksamma på att vi i alla fall inte håller till på den soliga sidan. Vi är i Skåne och solen skiner på östkusten, bl a i Norrköping.


Bättre verkar det inte bli heller. Men som jag har hört sägas: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Frilufsare som vi är har vi naturligtvis bra regnkläder, paraplyer och stövlar.


Fast detdär med paraplyet är intressant. Bör det förvaras i bilen eller bör det förvaras i husvagnen? Och när man har använt det och kommer till husvagnen var gör man av ett vått paraply?


Om man vill fördjupa sig i vädret, som ju är ett bra och lagomt samtalsämne finns denna sajt att kolla in:


http://www.vaderradar.se

Att läsa en god bok kan man göra i alla väder. Hög mysfaktor på det och särskilt då när regner blippar på taket.


Bok- och chipstips


En påse om dagen håller doktorn borta från magen..... eller hur var det nu.

I alla fall är denhär typen av chips bara så goda. Man kan doppa dem i

mild yoghurt med pressade vitlöksklyftor i så blir de ännu godare. Riktigt

gott att sitta i förtältet och knapra på. Som det står där på påsen så är de riktigt
krispiga och goda, smakar lite salt.


Det känns lite nymodigt att kvällsmysa på chips. Senast tror jag att jag var tonåring
eller så. Det känns som det var mycket länge sedan i alla fall. Det är mer tapenade
och nötter och kex och sån´t nuförtiden.

Vi provade också Pringels chips en annan kväll. De i ett långt rör, med de är så tunna
och inte alls så kraftfulla i knapret som Solchipsen. Så vi återgick till denna typ.
Finns med Gräslök och färskost också, grön påse och den är nästan ännu godare.Jordnötter passar alltid.

Idag har det annars varit en dag med läsning på stranden.Många badande och många seglande, många cyklande också. Många solande
och läsande.

En hur vacker vresros som helst blommade fortfarande bland alla nypon.Och det massor av nyckelpigor. Kommer flygandes rätt var det är och slår sig ner.

Jag håller just nu på att läsa böckerna av Verkligen jätte-jätte bra. De är engagerande på så sätt att de skriver om etiska dilemman. Den jag just avslutat handlar om dödsstraffet, Edward Finnigans upprättelse, Box 21 handlar om trafficking och Odjuret om sexuella övergrepp på barn. Boken jag just börjat på heter Flickan under gatan och handlar om hemlösa barn som lever i tunnlar under gatorna. Hemlösa och utsatta barn.

I alla böckerna sätter de fingret på dessa stora problem och man kan inte ana hur slutet skall bli förrän på de allra sista sidorna i böckerna. Väldigt spännande och intressanta. Tänkvärda.

Av försäljningen från boken Flickan under gatan tillfaller 5% av överskottet  NEAA - Never Ever Alone Again. Bl a driver man ett projekt i staden Valencias centrum i Venezuela. Verksamhet som kräver mycket stor lokal anknytning, ett område med kriminella krafter som gate-keepers, bara med deras tysta godkännande kan en aktör möta de barn som behöve hjälp. Med mobil verksamhet, direktinsatser på plats blir varje sålt exemplar av denna bok (Flickan under gatan) lite mer mat lite rent vatten när NEAA på en bestämd plats varje dag delar ut frukost och kläder.

http://www.neaa.se

Se också Roslund och Hellströms egen hemsida om deras författarskap och böcker.

http://www.roslund-hellstrom.se

Nya boken heter Tre sekunder och har just kommit ut.

Kriminalaren vi får följa heter Ewert Grens och har en egen blogg på Roslunds och Hellströms hemsida. Även om han har gjort ett uppehåll just nu. Han skriver om det han kan: Brott. Straff. Dårar. Kriminalvård. Rättsväsendet. Och Siw Malmqvist.

Ja, lite pyssel och pussel en solig dag på stranden eller hemma i ett hem eller i en park eller där man är.Något roligt

Jag har lagt in dessa som nya länkar på första sidan. Det verkar inte som det
går att lägga in som länk från denhär sidan.
Men kolla länkarna om ni vill se och skratta.


http://www.youtube.com/watch?v=qBMqkVO3gG4


och historien bakom den

http://sydsvenskan.se/malmo/article414049/Sju-miljoner-har-sett-filmen.htmloch lite pyssel


http://www.fuchsiasallskapet.se/pussel.htm


Andrum

Go´morron. När vi såg mot stranden denna morgon var det full fart där, skall jag säga. Det tränades,
skrattades, tjoades och tjimmades. Färgglatt klädda unga pojkar var i full fart med att stärka sina
muskler på olika sätt.Det visade sig vara Rögle BK som hade lördagsträning. Inspirerande och
livfullt.

Vi dukade upp vår frukost och satte oss för att  äta den och beskåda de unga pojkarna.Det var soligt och varm och blåsten har alldeles blåst bort, så det blev solskydd på.Medan vi åt frukost och grabbarna tränade på stranden sprang Smilla runt i
gräset och lurade på sorkar och på fåglar. Ett träd tilltalade henne särskilt och
det var fullt med små sparvar.Därefter vidtog disk och dusch och annat som hör till en dag här på campingen.

Efter det hade vi lite arbete igen som skulle utföras. Vi skulle resa vårt förtält.

Vi har haft det uppe en gång, och det var i början av juni då vi skulle prova lite.
Men nu var det allvar och vi skulle sätta upp vårt extra andrum. Där har vi tänkt att kunna
sitta och bara vara, kunna läsa i skuggan, sitta med fiskegrejjor i lugn och ro, sitta med datorn
och lägga in nya äventyr på blogg och kolla olika siter som vi är intresserade av.
Meditation och yoga är det ju också bra för, man ser utan att bli sedd. Det finns en matta på marken
som gör det mjukt att göra sin yoga på. Högt till tak är det också. Solhälsning går bra och mannen
står rak. Bara bra, med andra ord.
Så vi tog oss an arbete med lust och glädje. 

 

Hrm, hur var det det skulle vara nu??   ? ....... ?Nja, kanske är lite fladdrigt. Såhär såg det inte ut förra gången..... Vi ska märka
rören och alla fiffiga krökar...När flappret i tältduken hade lagt sig och det var utsträckt såg det ut som den
värsta Dallas-villa.Nu var det bara att prova sig fram vad som skulle vara täckt och vad som skulle vara
öppet, i sol och på kväll. Men det tar vi som det blir. Man vill ju ha öppet andrum
i sol och i skugga.

Nu passar vi ialla fall in i omgivningen. Man ska ha husvagn och man måste ha förtält!

Så det blev matlagning med grillning och gasolkokt potatis. Gott smakade
det efter denna arbetsdag.


RSS 2.0