Något att fundera på - rätta svaren och mer om utflykten på Själland

När vi var i Danmark häromdagen besökte vi alltså Louisiana i Humlebaek, Museum of Modern Art.

En av de vackrare byggnader med omgivande miljö jag vet. Fin samling och alltid härliga utställningar. En shop med varierande utbut, men framförallt är allt så fint och vackert där. Bara utsikten.

Adressen dit är

http://www.louisiana.dk/dk

  Den första är ute i parken och är gjord av Miro.   Den andra är gjord av Giacometti.  Målningen är gjord av Francis Bacon. Skulpturen heter  Eyes /Ögon
  Fotot föreställer Karen Blixen.

Läs om hennes person här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Karen_Blixen

Vi besökte Karen Blixen muséet i Rungsted. Det är hennes hem utmed Strandvejen som är ett museum.Ett gammalt fint hus, ganska ålderdomligt inrett förstås, spartanskt.Vackra dekorationer....Dock inte den vackra vita ros som är uppkallad efter henne.

En tehybrid som jag har hemma i trädgården och såg ut såhär när den blommade.

Det är lite mörk bild, men jag tror att det framgår att gardinerna har en lite speciell stukning där på golvet. Hrm, svårt med dammsugaren kanske.Utsikten från ö pl.

Utsikten på Louisiana fick vi njuta av under lunchen.


 Vi åt grodlår, gratinerade musslor, lax med pepparrotsgrädde, andlår och annat gott som fanns på buffén. Goda bröd och ostar.

Som avslutning kaffe och en morotskaka.Alldeles utsökt. Men som sagt utsikten och allt det vackra inom- och utomhus ger mättnadskänsla det också.Som Kottelampan i entrén....En himmelsblå småblommig clematis ......... ramar in The Big Thumb, 1968 av César (1921-1998), Frankrike, brons (Le Grand Pouce)Öppna spisen är vacker,....trädgårdsbelysningen........t o m kranarna är snygga.  (!)


För att inte tala om samlingarna och de aktuella utställningarna. Alltid något som intresserar.En exotisk miljö.

Vår rundresa på Själland fortsatte till Hornbaek, där det om möjligt var ännu trängre i gästhamnen än i Torekov och Båstad.

På stranden i Gilleleje, nordspetsen, fick vi samsas med nyckelpigorna.

Jag tror att vi lyckades göra rätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0