Fortfarande sommar......

Kanske är det just dehär dagarna vi bäst kommer att bevara i vårt minne som härliga baddagar. När havet och himmel nästan går ihop och bara en seglande båt bryter mot horisonten. Nästan overkligt.Nästan ingen vind, bara solen, stenarna där vattnet sköljer lite sakta.Lite längre in mot hamnen är seglarskolan i full gång redan. Småtjejer och killar som seglar optimist-jollar.Några har tagit plats under solskyddet på stranden.Några har hittat ner i havet....... mest småbarnsfamiljer om man tittar noga.... Det finns en tid efter småbarnslivet som man får lära sig att uppskatta, men det vet inte dessa aktiva, morgonpigga, påhittiga och lekfulla föräldrar ännu.....Några ger sig ut i kajaken....... kanske för att ta sig till Väderön denna underbart soliga, varma, vindstilla, förtrollade sommarmorgon i början av augusti.....De infödda sommargästerna hasar fortfarande omkring i frottebadrockar och tofflor till och från det obligatoriska morgondoppet vid morgondoppsbryggan nära hamnen.Därifrån ser man det underbara lilla vindpinade lotshuset. (det har vi haft med förut. Men det är en favorit och ett varumärke för Torekov, kom ihåg det.)

Där nere i hamnen kan man ta turbåtarna till Hallands Väderö. De går varje hel timme och varje 20-över hem. Idag är vi många som vill följa med.

Det skummar så härligt i havet och vi börjar skymta Väderön därframme.Med sina härliga sandständer som ligger som laguner i vikarna.Varm, vit, finkornig sand att lägga handduken på.Eller klippor, om man föredrar att bada från dem.Det är röd granit med gul mossa på. Riktigt vackert ihop.Kajaken hade letat sig ut hit.Vegetationen på ön är en typisk skärgårdsvegetation, med t ex många figurliknande enar,  av släktet Juniperus.
Sen´ var  vi väldigt många som ville åka med hem igen.

På bryggan letade några barn obekymrat efter krabbor.Man använder klädnypor på linor, håvar och bete, typ korv. Och krabborna låter sig fångas. De är ganska små så jag har sett barn som släpper i dem igen efter dagens fångarlek.Ja, många var vi och gick ombord nästan två och två som på Noas tid eller en annan biblisk liknelse: som rena Exodus!Solen glittrande i vattnet och det skummade så friskt när vi lämnade Hallans Väderös brygga i Sandhamn denna augustionsdag.Klicka här får ni vara med på båten och höra och se hur det skummar.

Tillbaka i Torekov, där folkvimlet pågår. Tillbaka till First Camp där kvällsolen just går ner över oss och de färska räkorna och de färska, nykokta, goda, dillsmakande, swedish kräftor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0