Smilla på semesterVår katt Smilla har haft semester. D v s miljöombyte och kunnat gjort lite som hon velat. Mestadels har hon  haft sin sele på sig med ett långt koppel i så att hon har kunnat röra sig omkring husvagnen ganska fritt ändå. Det värsta med kopplet är att hon alltid fastnar över allt och snor in sig i det som går att sno in sig i - även om det bara är en grästuva. Men ibland har vi gjort promenader utmed stranden och det har hon tyckt om.Hon har ätit  torrfoder (sådär) och burkar med mousse (!) (gott) och annat vått foder i små påsar (whiskas) (om katten själv får välja) smak: anka med ärtor eller lamm med morötter, och små påsar med en vit ullig katt på som heter Pearl och är jättedyrt men gott tycker Smilla. Vatten går bra att dricka. Ja, maten har varit varierande (märken) men vi tror  att det är ungefär samma sak i allt. 

Såsigt ska det  vara i alla fall.Det busigaste hon har gjort på sin semester är att hoppa ut genom fönstret, som stod på glänt i husvagnen. Någon gång under natten har hon hoppat ut och varit iväg. Hur länge och hur långt vet hon bara själv - men hon vägrar att berätta vad det var som hände.

Vi hörde ett jamande på morgonen, men såg henne inte. Vi tittade i garderoben, på hyllor, i grytskåp, bakom handfatet men vi såg henne inte. Så lyssnade vi igen när han jamade och då visade det sig att hon satt nedanför fönstret som stod på glänt. Så vi öppnade dörren och då kom hon genast in.
Sedan har det inte varit någon mer utflykt.

Mycket har hon varit ute i buskarna och spanat.Eller legat i gräset och gjort det hon är bäst på - bara vara.Det äckligaste hon gjorde det var att fånga en liten, liten men äcklig näbbmus. Hon lekte med den och puttade fram den mot ingången men sedan ledsnade hon och vi kunde samla upp den i papper och kasta bort.

De smakar inget vidare så hon åt inte upp den.

Kommentarer
Postat av: Therese

Vilken liten bus-Smilla! Men jätte-jätte söt!!

2009-08-12 @ 07:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0